HACCP
H.A.C.C.P është një sistem menaxhimi i cili na lejon të identifikojmë dhe vlerësojmë rreziqet potenciale në të gjitha fazat e prodhimit dhe përpunimit të produkteve ushqimore. Synon sigurinë e ushqimit në të gjitha hallkat e zinxhirit ushqimor. Parimet HACCP janë pjesë e Direktivave Europiane dhe e Legjislacionit Shqipëtar të Ushqimit, implementimi i të cilave është kërkese ligjore për të gjithë operatorët e industrisë ushqimore.
Avantazhet e zbatimit të sistemit HACCP
Qasje sistematike për identifikimin dhe zgjidhjen e problemeve
Zvogëlim kostosh në para dhe kohe për problemet e sigurisë ushqimore
Produkte më të sigurta ushqimore për konsumatorin
Eficencë më e lartë
Rritje e besueshmërisë dhe kënaqësisë konsumatore
Rritje e konkurueshmërisë në tregun vendas
Mënjanon barrierat e tregtisë ndërkombëtare

Ky sistem përfshin shtatë parime themelore që përdoren në zbatimin e HACCP

 • Analiza e rrezikut
 • Proçedurat e monitorimit
 • Veprimet korrigjuese
 • Identifikimi i pikave kritike të kontrollit
 • Vendosja e limiteve kritike për secilën pikë kontrolli
 • Proçedurat e verifikimit
 • Dokumentimi me regjistrimet përkatëse
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Color
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping